Spoľahlivé produkty a servis
        pre čistotu akejkoľvek prevádzky

Vyberte si správny dávkovač

Ak Vám niekto povie, že jeho dávkovač dávkuje najmenšie množstvo prípravku /napr. 0,2 ml/, tak načo tam je? Táto dávka nestačí na kvalitné umytie rúk. V prevádzkach citlivých na hygienu, napr. v potravinárstve, sa vyžaduje min. 2 ml dávka mydla. Malá dávka znamená obmedzenú hygienu.

Každý seriózny dodávateľ Vám nezáväzne dovolí vyskúšať si jeho systém v praxi. Jedine tak získate konkrétnu predstavu o tom, či systém bude spĺňať vaše potreby a očakávania.  Či je mydlo/pena/dezinfekcia/krém dostatočne účinné, či je vyhovujúci dávkovač, systém dopĺňania, objem dávkovača, spôsob balenia pre dopĺňanie, manipulácia pri dopĺňaní, dostupnosť, atď.

Zvolený systém by Vám mal poskytnúť do  budúcna prípadnú zmenu používaného prípravku a práve tak by ste sa mali vyvarovať iných záväzkov, ako je minimálne množstvo odberu, či minimálna suma hodnoty odberu prípravku na určené obdobie a pod.

Často sa rieši zaobstaranie dávkovačov nezávisle na nákupe vhodného spotrebného prípravku. Vzájomná kompatibilita je závislá na spôsobe dopĺňania dávkovačov a spôsobe balenia ich náplní. Do dávkovačov dopĺňaných jednorazovými patrónami je možné použiť iba jeden druh patróny. V dávkovači penového mydla nebude fungovať tekuté mydlo a naopak, v dávkovači mydla nefunguje penové mydlo.

Použitie dávkovačov bežného tekutého mydla na abrazívne mydlo spôsobí rýchle zničenie /zodratie/ vnútorného ústrojenstva a znefunkčnenie dávkovača /tečenie, upchatie/. 

Ďalším vplyvom na kompatibilitu je materiálová znášanlivosť. Dávkovače s kovovými časťami, ktoré sú v priamom a trvalom kontakte s prípravkom, môžu byť dopĺňané iba prípravkami, ktoré nie sú agresívne ku kovovým častiam dávkovačov. Najčastejším dôsledkom nezohľadnenia tejto skutočnosti sú nežiadúce korózie vyvolané použitím nevhodného prípravku. 

Takže pri voľbe dodávateľa spotrebných náplní do už existujúcich dávkovačov si nechajte od dodávateľa garantovať, že práve jeho produkty sú vhodné do existujúcich dávkovačov, že dávkovače budú funkčné počas svojej životnosti a nebudú podliehať predčasnému znehodnoteniu vyplývajúcemu z účinkov spotrebných náplní.





späť na zoznam