Otázky, ktoré vám pomôžu pri výbere mydla alebo mydlovej peny
Riadenie nákladov spočíva vo
voľbe systému a nie v znižovaní kvality (ceny).
Výsledný efekt používaného mydla
sú: kvalita (zloženie), dávkovanie (pena,mydlo) a spôsob balenia (od jednorazových patrón po kanistre v
rôznych objemoch). Pri výbere mydla by sme si mali zodpovedať otázky:
Aké
je prostredie, v ktorom sa toalety nachádzajú
/odolnosť dávkovačov a
znečistenie rúk/?
- ťažký
priemysel s vysokým výskytom prevádzkovej špiny
(potreba abrazívneho
mydla)
- prostredie so zvýšenými
požiadavkami na čistotu prostredia a na prísnu hygienu rúk
- administratívne
budovy, nákupné centrá a iné verejné miesta (potreba
bežného mydla v dávkovači s väčším objemom)
Aká
je frekvencia návštevnosti toaliet /kapacita dávkovačov/ ?
- vo výrobnej hale s viaczmennou
prevádzkou
- v malej prevádzke s malým počtom
pracovníkov alebo v hoteli, obchodnom centre
Ako dôležitý
je celkový dojem návštevníka toalety?
- v reštaurácii, či hoteli bude zrejme
dojem na 1. mieste
- v administratívnej budove pravdepodobne
tiež (obchodní partneri, klienti, ...)
- u radových zamestnancov bude prevládať
zdravotná nezávadnosť a uspokojivý efekt umývania
- vo výrobnej hale to bude zrejme odolnosť
a robustnosť zariadení spolu s účinnosťou mydla na veľké znečistenia.
Akým spôsobom je mydlo/mydlová pena balená?
Patróny /kartridže/
Výhodou mydla/peny je jej kvalita /vyrábaná
renovovanými firmami/. Prevádzky so zvýšenými požiadavkami na hygienu ako
je potravinárstvo, zdravotníctvo,
farmácia alebo laboratóriá vyžadujú jednoznačne tieto systémy.
Nevýhodou je, že sa väčšinou nedajú
priebežne dopĺňať a nie je možné použiť iné ako tieto patróny. Je to
ochrana voči konkurencii, aby bol zákazník viazaný len na jeden typ /výrobcu/.
Kanister
Výhodou je cena a možnosť priebežne z neho dopĺňať univerzálne dávkovače. Nevýhodou je, že po otvorení kanistra je možná kontaminácia a znehodnotenie zvyšného obsahu v kanistri.